• Evsayağı kumpir resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17730

Tarix : 5.06.2016, 19:00

Bölmə : Quru yeməklər, Tərəvəz yeməkləri, Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar)
Kök – 1 ədəd
Yumurta – 2 ədəd
Xiyar turşusu – 1 ədəd
Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram
Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram
Pomidor – 1 ədəd
Mayonez
Xama
Duz
İstiot
Zeytun yağı
Holland pendiri və ya ağ pendir də ola bilər

Hazırlanması:
Kartof, kök və yumurta təmiz yuyulur, bişməyə qoyulur. Bişdikdən sonra kök, yumurta ağı, xiyar, pomidor xırda-xırda doğranılır. Noxud və qarğıdalı yuyulur, suyu süzülür. Bütün bunlar mayonez və xama ilə qarışdırılır. Zövqə görə duz və istiot əlavə edilir. Kartoflar ehtiyyatla iki hissəyə ayrılır, içləri ovulur. Sonra pendir sürtgəcdən keçirilir və ovulmuş kartofla qarışdırılır. İçərisinə bir az duz və istiot əlavə edilir. Daha sonra kartofun içinə əvvəlcə pendirli kartof, sonra isə salat yığılır. Üzərinə də holland pendiri səpilir. Mən isə üzərinə holland pendiri səpmədim və ağ pendirlə hazırladım. Sonra kumpirlər zeytun yağı ilə yağlanmış formaya qoyulur və əvvəlcədən isidilmiş sobada 180 dərəcədə bişirilir. Bişdikdən sonra istədiyiniz kimi bəzəyib servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

/ Nuranənin mətbəxi /
Etiketlər: sonra, pendiri, qoyulur, Bişdikdən, yuyulur, pendir, yumurta, xırda, holland, Sonra, edilir, istiot, qarışdırılır, əlavə, konservləşdirilmiş, Kartof, salat, üzərinə, yığılır, Üzərinə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN