Tərkibi:300 qr toyuq əti,
150 qr brussel kələmi,
2 ədəd alma,
2 ədəd yerkökü,
2 ədəd soğan,
3-4 ədəd dəfnə yarpağı,
4 x.q. zeytun yağı
Sous üçün:
3 x.q. limon suyu,
3 x.q. zeytun yağı,
1 ç.q. keklikotu,
1 ç.q. rozmarin,
3-4 yarpaq cəfəri,
2 diş sarımsaq (əzilmiş),
duz, istiot
Hazırlanması:Əvvəlcə alma, yerkökü, kələm və soğanı zövqə görə istənilən formada doğrayıb, soba qabına düzürük. Üzərinə zeytun yağı töküb, duz, istiot səpirik. Kənarda sous hazırlayırıq. Bunun üçün qeyd olunmuş bütün ərzaqları bir qaba töküb, qarışdırırıq. Toyuq ətini doğrayıb, sousa batıraraq, soba qabına yerləşdiririk. 230 dərəcə istilikli sobada 30 dəqiqə bişiririk.
Nuş olsun!
Etiketlər: zeytun, istiot, töküb, qabına, doğrayıb, yerkökü, ərzaqları, qarışdırırıq, Toyuq, bütün, Bunun, səpirik, Kənarda, hazırlayırıq, olunmuş, ətini, sobada, dəqiqə, bişiririk, istilikli