Tərkibi:2 yumurta
75 q şəkər tozu
125 q mayonez
200 q un
0,5 paçka qabartma tozu
5 iri alma
Hazırlanması:Bir ləyənə yumurta, şəkər tozu və mayonezi qoyun.
Qabartma tozunu unla qarışdırıb ləyəndəkilərə əlavə edin.
Hamısını yaxşıca qarışdırın (şatı kütlə alınacaq).
Almaların qabığını soyub cecəsini çıxarın. Dilimləyib xəmirə qatın.
Qarışdırın.
Formanı yağlayın, xəmiri içinə töküb qaşıqla yayın.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.
Piroqun üzəri qızarıbsa, deməli, hazırdır.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, yumurta, içinə, töküb, yayın, xəmiri, qaşıqla, Formanı, xəmirə, qatın, Qarışdırın, dərəcə, yağlayın, sobada, qızarıbsa, deməli, hazırdır, olsun, üzəri, Piroqun