Tərkibi:iki -üç orta çuğundur,
yarim dəstə şüyüd (əslində bu arzuya görə dəyisə bilər),
2-3 şorba qaşığı mayenoz.
1 şorba qaşığı qatıq da ola bilər,
Bu ölçüləri siz öz ağız dadınıza görə ayarlaya bilərsiniz.
Hazırlanması:Çuğundurların qabıqlarını soyub bişirin.
Rəndələyin.
Soğanı azca qovurun.
Sonra çuğunduru soğana qatıb birlikdə qovurun (amma çuğundurların çox yumşalmaması gərəkdir).
Soyuduqdan sonra mayenoz ,qatıq, sarımsaq, şüyüd və duzu qarışdırın.
Ən son olaraq üzərinə zeytun yağı və qarabibər səpin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şorba, qaşığı, qovurun, şüyüd, bilər, qatıb, birlikdə, çuğundurların, yumşalmaması, soğana, çuğunduru, Soğanı, səpin, Sonra, gərəkdir, qarabibər, üzərinə, sarımsaq, qarışdırın, mayenozqatıq