Tərkibi:1 siyənək balığı
2 baş soğan
300 q marinə edilmiş göbələk
2 yerkökü
2 kartof
mayonez
2 x.q. bitki yağı
Hazırlanması:Kartofu yuyub qabıqlı-qabıqlı suda bişirin. Soyudun.
Yerkökünü yuyub qabıqlı-qabıqlı suda bişirin. Soyudun. Təmizləyin. Koreya üsulu yerkökü üçün olan sürtgəcdən keçirin.
Kartofu təmizləyib sürtgəcin iri gözündən keçirin.
Soğanı təmizləyib çox xırda doğrayın. Tavanı qızdırın, bitki yağı tökün. Orta itilikdə odda soğanı qarışdıraraq 2-3 dəqiqə qovurun.
Marinə edilmiş göbələyin suyunu süzüb yuyun. Yenidən suyunu süzün, doğrayın.
Göbələyi soğana əlavə edin. Qızılı rəng alanadək qovurun. Yağını süzün, soyudun.
Siyənəyin dərisini çıxarın, başını kəsin, içini təmizləyin.
Fileni kubik doğrayın (duzlanmış balıq yeyə bilmirsinizsə, başqa, hisə verilmiş balıqla əvəzləyə bilərsiniz).
Salatı aralarına mayonez çəkməklə lay-düzün. 1-ci qat: kubik doğranmış siyənək + mayonez.
2-ci lay: soğanla qovrulmuş göbələk + mayonez.
3-cü lay: kartof + mayonez.
4-cü lay: yerkökü +mayonez.
Salatı tülkü forması verməklə, zövqünüzə görə bəzəyə bilərsiniz.
Onu soyuducuda 3-4 saat saxlamaq gərəkdir.
Nuş olsun!
Etiketlər: mayonez, qabıqlı, yerkökü, doğrayın, kubik, bişirin, süzün, keçirin, təmizləyib, bilərsiniz, Salatı, qovurun, suyunu, Soyudun, kartof, yuyub, edilmiş, siyənək, bitki, göbələk