• Çiyələkli keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 208

Tarix : 21-09-2018, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Dondurmalar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 litr süd
2 stəkan şəkər tozu
100 qr kərə yağı
1 ç/q kartof nişastası
5 ədəd yumurta sarısı
1 ç/q vanil

Hazırlanması:
Öncə süddən yarım stəkan kənara qoyub, yerdə qalanını qızdırın. Üzərinə kərə yağı töküb, qaynadın. Digər qabda şəkər tozu, nişasta,vanil və yumurta sarısını qarışdırıb, mikserlə yaxşıca çalın. Kütlənin üzərinə xama qatılığına gələnədək yarım stəkan soyuq süd əlavə edin.

Qaynayan südü yenidən ocağın üstünə qoyub, yumurtalı kütləni qarışdıra-qarışdıra ehtiyatla üzərinə tökün. Kütləni qaynadıb, ocaqdan götürün. Qabı, soyuq su olan digər qabın içinə qoyub, ilıq olanadək durmadan qarışdırın.

Sonra kütlə olan qabı kənara çəkib, ara-sıra qarışdırmaq şərtilə soyudun. Zövqə görə formalara töküb, dondurucuda gözlədin. Ev plombiriniz hazırdır.

Bu dondurmanı evdə hazırlanmış vaflilərin içinə qoyub, yemək də olar. Bax, bu ləzzətə heç nə çata bilməz.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyub, stəkan, içinə, töküb, soyuq, üzərinə, yarım, kənara, şəkər, qarışdıra, yumurta, vanil, qarışdırın, durmadan, götürün, Sonra, kütlə, Kütləni, çəkib, digər
BİZİ İZLƏYİN