• Qozlu piroq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9708

Tarix : 21.07.2019, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
100 qram kərə yağı.
150 qram şəkər tozu.
2 ədəd yumurta.
5 qram qabartma tozu,
120 qram buğda unu,
100 qram qoz ləpəsi,
125 ml süd.

Hazırlanması:
Qozlu piroq resepti üçün əvvəlcə yumurtanı şəkər tozu ilə çırpın.
Başqa bir qabda yağı əridib soyudun.
Yağ soyuduqdan sonra çalınmış yumurtaya əlavə edin və bunları da möhkəm qarışdırın.
Qozu qabıqlarından təmizləyin.
Təmizlənmiş qoz ləpəsini xırda-xırda doğrayın.
Doğranmış qozu unla qarışdırın.
Sobanı 180 dərəcədə isidin.
Hazırladığınız Qozlu piroq xəmirini 180 dərəcə isidilmiş sobada 30-35 dəqiqə bişirin.
Qozlu piroq bişdikdən sonra soyumasını gözləyin.
Soyuyan qozlu piroqu şəkər kirşanı və qoz ləpəsi ilə bəzəyin.

Nuş olsun!


Etiketlər: piroq, Qozlu, şəkər, xırda, sonra, qarışdırın, ləpəsi, xəmirini, dərəcə, Hazırladığınız, isidin, Doğranmış, Sobanı, dərəcədə, doğrayın, dəqiqə, qozlu, piroqu, kirşanı, bəzəyin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN