• Gül piroqu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 44 075

Tarix : 15-06-2014, 14:48

Bölmə : Piroq və Kekslər / Xəmir işləri / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi
Əla növ buğda unu - 700q
Ərinmiş yağ - 200q
Şəkər kirşanı - 115q
Yumurta sarısı - 1əd
Maya - 2q
Zəfəran - 0,03q
Duz - 1,5q
Arasına çəkmək üçün yağ

Üzəri üçün:
Küncür
Kakos

Hazırlanması:
520 qram un, 90q yağ və duz əlavə edilməklə mayalı xəmir yoğrulur. İçlik hazırlamaq üçün 70 qram yağa zəfəran şirəsi və şəkər kirşanı qatılıb yaxşıca qarışdırılır, sonra üzərinə tədricən 140 q un tökülüb bircinsli kütlə alınana qədər qarışdırılır. 200-220° S temperaturda 25-30 dəqiqə bişirilir.
Gül piroqu resepti - FOTO RESEPT
Gül piroqu resepti - FOTO RESEPT
Gül piroqu resepti - FOTO RESEPT
Gül piroqu resepti - FOTO RESEPT
Gül piroqu resepti - FOTO RESEPT
Gül piroqu resepti - FOTO RESEPT
Gül piroqu resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: qarışdırılır, kirşanı, zəfəran, sonra, üzərinə, yaxşıca, qatılıb, şəkər, tədricən, şirəsi, bircinsli, dəqiqə, bişirilir, olsun, temperaturda, qədər, hazırlamaq, kütlə, alınana, tökülüb
BİZİ İZLƏYİN