TərkibiƏla növ buğda unu - 700q
Ərinmiş yağ - 200q
Şəkər kirşanı - 115q
Yumurta sarısı - 1əd
Maya - 2q
Zəfəran - 0,03q
Duz - 1,5q
Arasına çəkmək üçün yağ
Üzəri üçün:Küncür
Kakos
Hazırlanması:520 qram un, 90q yağ və duz əlavə edilməklə mayalı xəmir yoğrulur. İçlik hazırlamaq üçün 70 qram yağa zəfəran şirəsi və şəkər kirşanı qatılıb yaxşıca qarışdırılır, sonra üzərinə tədricən 140 q un tökülüb bircinsli kütlə alınana qədər qarışdırılır. 200-220° S temperaturda 25-30 dəqiqə bişirilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdırılır, kirşanı, zəfəran, sonra, üzərinə, yaxşıca, qatılıb, şəkər, tədricən, şirəsi, bircinsli, dəqiqə, bişirilir, olsun, temperaturda, qədər, hazırlamaq, kütlə, alınana, tökülüb