Tərkibi:1 ədəd yumurta
1 su stəkanı ilıq süd
Sabah su stəkanı ilıq su
Yarım çay stəkanı maye yağ
Yarım paket instant toz maya
1 çay qaşığı duz
1, 5 yemək qaşığı şəkər
2 yemək qaşığı kakao
Aldığı qədər un
Üzəri Üçün:1 ədəd yumurta sarısı
Qara xaşxaş
Hazırlanması:Yoğurma qabına yumurta, süd, su, maye yağ, maya, duz və şəkəri əlavə edib qarışdırın. Az-az un əlavə edərək yoğurmağa başlayın. Qulaq məməsi yumşaqlığına gəlmədən iki bərabər parçaya ayırın. Ayırdığınız xəmirin birinə un əlavə edərək yumşaq bir xəmir əldə edin. Üzərini bağlayıb mayalanmaya buraxın. Ayırdığınız digər xəmirə kakao əlavə edib yoğurmağa davam edin. Kakaolu kütlədən üzərini bağlayıb mayalanmaya buraxın. (İstəsəniz kakaolu xəmirə qoz yada fındıq qoya bilərsiniz) mayalanan ağ xəmirdən 6 bərabər parçalar qoparıb gəzmək. Kakaolu kütlədən 6 bərabər parçalar qoparıb, qobınızıln boyunda uzun rulonlar edin. Ağ xəmiri uzun olacaq şəkildə açın. Kənarına kakaolu xəmiri yerləşdirib kəsin. 3 ikinci qatı 2 ən üstünə 1 dənə olacaq şəkildə yerləşdirin. 15 dk istirahətə buraxın. Üzərinə yumurta sarısı sürtüb xaşxaş səpin. İsidilmiş 180°c sobada 30 35 dq bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qoyun, əlavə, kakaolu, rulet, bölün, bərabər, xəmir, hissəsinə, xəmiri, örtün, formanın, xəmirdən, acımağa, Üstünü, yoğurun, xəmirin, yumurta, kakao, bitki, Yumurta