• Almalı parfe resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5941

Tarix : 30.06.2016, 16:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
3 su stəkanı alma (rəndələnmiş)
1 (75 qr) çay stəkanı şəkər
3 xörək kaşığı limon suyu
1 xörək qaşığı qarğıdalı unu
3 xörək qaşığı su
1 çay stəkanı qoz (iri doğranmış)
1 ədəd limonun qabığı (incə rəndələnilmiş)
1 paket sadə krem şanti
1 (200 ml.) su stəkanı süd
8-10 ədəd peçenya

Hazırlanması:
Almaların qabıqlarını soyub, rəndələyin.
Qaralmasına icazə vermədən, şəkər, limon suyu, qarğıdalı unu və su ilə birlikdə, orta atəşdə almalar yumuşalana qədər, qarışdıraraq bişirin.
Qarışığı bir kasaya qoyun və yaxşıca soyuyana qədər saxlayın.
1 Su stəkanı soyuq süd ilə krem şantini hazırlayın.
Krem şantinin içinə, qoz, limon qabığı rəndəsi və qaynadılmış almalı qoyun, yaxşıca qarışdırın.
Peçenyaları südə batıraraq isladın və qəlibin alt hissəsinə düzün.
Üzərinə krem şantinin yarısını yayın.
Bir sıra daha, yenə südə batıraraq peçenyaları düzün.
Üzərinə qalan şantili qarışığı yayın.
Üzərini örtərək, 1 saat qədər soyuducunda saxlayın, daha sonra dərin soyuducunun buzluğuna qoyun.
Ən az bir gecə buzluqda saxladırdan sonra, istədiyiniz zaman süfrəyə təqdim edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: stəkanı, qədər, limon, qoyun, xörək, sonra, qarğıdalı, yaxşıca, qabığı, batıraraq, yayın, düzün, saxlayın, qaşığı, Üzərinə, şantinin, Şirniyyat, şəkər, qəlibin, içinə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica