Tərkibi:
Xəmir üçün:250 qr kərə yağı
4 st un
3/4 st qatıq
0,5 ç/q soda
250 qr xama
1 yumurta sarısı
vanil
İçlik üçün:300 qr qoz (və ya fındıq)
100 qr şəkər tozu
Bəzək üçün:100 qr şəkər kirşanı
Hazırlanması:1. Kərə yağı əridilir.
2. Üzərinə bütün ərzaqlar əlavə olunub çox bərk olmayan xəmir hazırlanır.
3. Alınmış xəmiri 1 saat soyuducuda saxlayırıq.
4. 1 saatdan sonra xəmiri 0,5 sm qalınlığında açıb, üçbucaq formasında kəsirik.
5. Əvvəcədən kənarda qoz çəkilir və şəkər tozu ilə qarışdırılır.
6. Üçbucaq formasında olan xəmirlərimizin içinə qoyulub bükülür.
7. 180 dərəcə sobada 20-25 dəqiqə bişirilir (bişəndə üstü qizarmamalıdır).
8. Soyuduqdan sonra üzərinə şəkər kirşanı səpilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: ərzaqlar, şəkər, lazım, formasında, kirşanı, sonra, xəmiri, qarışdırılır, Üçbucaq, xəmirlərimizin, çəkilir, kəsirik, qalınlığında, üçbucaq, içinə, Əvvəcədən, kənarda, qoyulub, qizarmamalıdır, bişəndə