• Südlü sıyıq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 61 833

Tarix : 12-08-2015, 10:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 1-2


Tərkibi:
Hər payına:

250 q süd,
50 q düyü,
10 q kərə yağı,
20 q şəkər,
1 q darçın,
0,05 q zəfəran,
duz.

Hazırlanması:
Südün içinə 1:1 nisbətində su qatılıb qaynadılır. Daha öncədən yarımbişirilmiş düyü, duz vurularaq zəif odda bişirilir. Süfrvyə verilməzdən qabaq üstünə zəfəran şirəsi (2 q zəfəran 50m3 isti suda açılır), habelə darçın, kərə yağı və şəkər vurulur.

Nuş olsun!
Etiketlər: zəfəran, şəkər, darçın, üstünə, qabaq, verilməzdən, Süfrvyə, şirəsi, habelə, olsun, vurulur, bişirilir, öncədən, içinə, Südün, Hazırlanması, payına, nisbətində, qatılıb
BİZİ İZLƏYİN