• Yaşıl mərci şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 33950

Tarix : 9.10.2014, 12:00

Bölmə : Şorbalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Oktay Aymelek (Oktay usta)


Tərkibi:
1 st. yaşıl mərci
0,5 st. quru əriştə
1 soğan
1 x.q. tomat (bibər) pastası
7 st. ət suyu
quru nanə
pul bibər
3 x.q. kərə yağı (və ya marqarin)

Hazırlanması:
Mərciməyi bir neçə saat suda isladın.

1 soğanı xırda doğrayıb qızardın. Tomat pastasını əlavə edin. Ət suyu əlavə edib, qaynayınca gözləyin. Mərcinin suyunu süzüb qaynayan ət suyuna əlavə edin.

Mərci bişəndə əriştəni, duz və istiot əlavə edin.

Şorba hazır olana qədər tavada marqarini əridib içinə nanə və pul bibər əlavə edin, qarışdırıb qazanda qaynayan şorbaya əlavə edin.

Nuş olsun!


Etiketlər: əlavə, bibər, qaynayan, əriştəni, istiot, Şorba, bişəndə, Mərci, süzüb, suyuna, hazır, qədər, qarışdırıb, qazanda, şorbaya, olsun, içinə, əridib, suyunu, tavada
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN