Tərkibi:7-8 ədəd orta ölçüdə pomidor
1 banka koservləşdirilmiş təmizlənmiş və doğranmış pomidor
1 ədəd baş soğan
3-4 diş sarımsaq
3 budaq rozmarin
3 budaq kəklikotu
1 ədəd dəfnə yarpağı
1 x/q zeytun yağı
zövqə görə duz və istiot
Hazırlanması:Bu ətirli və təzə sous bir çox ətli və ya xəmirli xörəklərnən birgə süfrənizi bəzəyə bilər.
1. İnqredientlər.
2. Pomidorlar yuyulur və qabığı rahat soyulması üçün üz hissəsində xaç şəklində kəsiklər edilir.
3. Sonra pomidorlar bir neçə dəqiqə qaynar suda saxlanılır.
4. Bu arada soğan və sarımsaq xırda doğranılır.
5. Qaynar su süzülür və pomidorların qabığı çıxarılır.
6. Qabığı çox rahat soyulmalıdır.
7 Pomidorlar blenderə yerləşdirilir.
8. Təqribi bir litr əzilmiş pomidor alınır.
9. Qazanda, az odda bir xorək qaşığı zeytun yağı qızdırılır və təqribi bir dəqiqə ərzində sarımsaqlar qızardılır.
10. Soğan əlavə edilir və şəffaf olana qədər qızardılır.
11. Sonra konservləşdirilmiş pomidorlar əlavə edilir və qaynadılır. Hamısı az odda görülür.
12. Qaynadıqda blenderdən çəkilmiş pomidorlar əlavə edilir, dəfnə yarpağı və otlar.
13. Təqribi bir saat, vaxtaşırı qarışdıraraq bişirilir. Sous bir qədər qatılaşıb həcmi azalmalıdır. Hazır olmasına az qalmış zövqə görə duz və istiot əlavə edilir.
14. Beləliklə sous hazırdır! İstədəyiniz kimi onu istifadə edə bilərsiniz. Hazır sousu bir neçə gün soyuducuda saxlamaq olar, istifadə edildikdə isə sadəcə qızdırılmalıdır.
Nuş olsun!
Etiketlər: edilir, əlavə, pomidor, istifadə, pomidorlar, istiot, zövqə, zeytun, yarpağı, Hazır, qədər, Sonra, qabığı, rahat, dəqiqə, Pomidorlar, dəfnə, soğan, qızardılır, sarımsaq