Tərkibi:
1 kg yetişmiş pomidor
1 orta ölçülü baş soğan
1 diş sarımsağ
2 sap rozmarin
1 yemək qaşığı fenkel toxumu
1 xörək qaşığı xırda doğranmış reyhan
3 xörək qaşığı zeytun yağı
Duz, qara istiot
Hazırlanması:
İlk növbədə pomidorların qabığını soyub xırda doğramaq lazımdır. Soğanın, sarımsağın qabığı təmizlənir, xırda doğranılır və zeytun yağında zəif od üzərində qızardılır. Pomidor əlavə olunur. Qaynara düşdükdən sonra qapağı bağlanır və vam odda 45 dəqiqə qaynadılır.
Hazır olunmuş qarışımı ələkdən süzürük, reyhan əlavə edirik, duzlayırıq və 10 dəqiqə gözləyirik.
Nuş olsun!
Etiketlər: xırda, qaşığı, xörək, reyhan, əlavə, dəqiqə, zeytun, yağında, qapağı, sonra, düşdükdən, Pomidor, qızardılır, olunur, Qaynara, bağlanır, üzərində, qaynadılır, edirik, duzlayırıq