• Türk çörəyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6215

Tarix : 26.08.2016, 16:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
500 q un
10 q duz
1 xörək qaşığı zeytun yağı
10 q şəkər (və ya 2 çay qaşığı bal)
1 paket quru maya (və ya yarım paket təzə maya)
350 ml su
1 yumurta

Hazırlanması:
Bütün inqridiyentləri qarışdırdıqdan sonra, onları təxminən 8 dəqiqə, formaya salmaq üçün asan olan xəmir əmələ gələnə qədər yoğurun.
Bir kasanı yağlayın, xəmiri ora qoyun və təxminən 1,5 saat gözlədin.
Xəmir qalxdıqdan sonra, tavaya bişirmə kağızı sərin. Xəmiri 2 hissəyə bölün, iki dənə yumru və ya kvadrat çörək düzəldin.
Yumurtanı sındırın, bir çay qaşığı su əlavə edin, çalın, sonra isə çörəyin üstünə yayın.
Xəmiri bir neçə yerdən barmaqlarınızla deşin, üstünə küncüt və qara zirəni səpin.
Təxminən 20 dəqiqə gözlədin.
250 dərəcə temperaturda 7-9 dəqiqə sobada bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: dəqiqə, sonra, qaşığı, Xəmiri, təxminən, paket, gözlədin, üstünə, əlavə, çalın, sındırın, düzəldin, bölün, hissəyə, yumru, kvadrat, çörəyin, çörək, Yumurtanı, barmaqlarınızla
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica