Tərkibi:1 kq ağ gilas
1 kq şəkər tozu
istəyə görə - qoz, limon
Hazırlanması:Gilası yuyub dənəsini çıxarın.
Qozu, yaxud limonu (qabıqlı-qabıqlı) dənə boyda xırdalayın. Gilasların içinə doldurun. Üzərinə şəkər tozu səpin. Xırda limon dilimləri, yaxud 1/4 limon şirəsi, 2-3 x.q. su əlavə edin (şəkər tozu yanmasın deyə). Vam ocağın üzərinə qoyun, qaynara düşəndə 1-2 dəqiqə gözləyib ocağı söndürün. Tam soyudun (təxminən 3-4 saat).
Proseduru 3-4 dəfə təkrar edin (hər dəfə 3-4 saat ara verməklə, səhər bir dəfə, axşam yatmazdan əvvəl ikinci dəfə, səhəri gün ertədən üçüncü dəfə bişirmək də olar). Sonuncu dəfə zəif odda qaynara düşəndən sonra 7-15 dəqiqə qaynadın.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, limon, qaynara, qabıqlı, yaxud, dəqiqə, Proseduru, səhər, verməklə, təkrar, söndürün, gözləyib, ocağı, axşam, soyudun, təxminən, ikinci, düşəndən, Sonuncu, sonra