• Ağ tut mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 77 972

Tarix : 15-06-2014, 01:44

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Ağ tut – 1 kq.
Şəkər tozu – 1,3 kq.
Su – 2 st.

Hazırlanması:
Ağ tutun bir az bərkləri seçilir, yuyulur, suyu süzülür. 1 kq. tut üçün 1.3 kq.
Şəkər tozu, 2 stəkan su götürülməklə şərbət hazırlanır. Tutun üzərinə şərbəti əlavə edib, vam odda 5 dəqiqə qaynatdıqdan sonra soyudun.
1 saat sonra yenidən 7-8 dəqiqə qaynadılır. Yenə kənara çəkilir. 2 saatdan sonra üçüncü dəfə hazır olana kimi bişirilir.
Hazır olana yaxın limon turşusu əlavə edin. Bu mürəbbəni çox qaynatmaq olmaz, fasilələrə diqqət yetirin ki, tutun rəngi və forması çox dəyişməsin.

Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, olana, dəqiqə, əlavə, tutun, Şəkər, yaxın, limon, bişirilir, üçüncü, hazır, turşusu, Hazır, qaynatmaq, rəngi, forması, dəyişməsin, olsun, yetirin, diqqət
BİZİ İZLƏYİN