Tərkibi:4 toyuq toyuq budu
4-5 diş sarımsaq
5-6 kartof
4 kiçik capia bibəri
1 çay qaşığı kəklikotu
1 çay qaşığı bibər
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı sarıkök
Yarım çay stəkanı yağı
1 çay stəkanı su
Hazırlanması:Əvvəlcə toyuq budunu yuyub süzək.
Yapışmayan qabımıza yağ, duz, sarımsaq və budu qoyaq.
Gəlin kartofları (qabığı soydum), bibərləri düzək.
Yenidən kəklikotu səpib sarıkök səpək və suyu əlavə edək.
Gəlin ocağın böyük gözündə az istilikdə, suyu çəkənə qədər qapağı bağlı vəziyyətdə bişirək.
Budfları tərs çevirib bişirməyə davam edək.
Çəngəllə yoxlayaq, bişmişsə sobanı söndürək.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, toyuq, sarıkök, Gəlin, stəkanı, kəklikotu, sarımsaq, qədər, qapağı, bağlı, əlavə, çəkənə, böyük, vəziyyətdə, istilikdə, ocağın, gözündə, bişirməyə, bişmişsə, sobanı