Tərkibi:Toyuq filesi – 150 q.
Kartof – 1-2 ədəd
Qoz – 50 q.
Sous üçün:Mayonez, acı ketçup,
Barbekü sousu (hərəsindən 30 q.)
Portağal -1 ədəd
Duz, istiot – zövqə görə
Hazırlanması:Toyuq filesini orta tikələrdə dördkünc (yaxud uzunsov) doğrayın, duz, pulbibər vurun.
Mayonez, barbekü və ketçupu qarışdırıb, içinə 2 çay qaşığı sıxılmış portağal şirəsi əlavə edin.
File tikələrinin hər iki üzünə sousdan çəkib qızardın.
Sonra onları boşqabın mərkəzində forma verərək, üst-üstə yığın, üzərinə xırdalanmış qozu səpin.
Qozun içində xüsusi bir ədviyyat var ki, o, aşpazın kiçik sirridir və yeməyə özəl dad verir.
Yeməyin kənarına qızardılmış kartofu düzün. Boşqaba portağal və limonla dizayn verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: Mayonez, portağal, Toyuq, xırdalanmış, üzərinə, səpin, içində, xüsusi, yığın, Qozun, verərək, boşqabın, onları, mərkəzində, forma, ədviyyat, Sonra, kiçik, Boşqaba, düzün