• Toyuqlu mantı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 764

Tarix : 22-06-2016, 19:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
500 gr. un
yarım su stəkanı su
kifayət edəcək qədər duz

İçi üçün:
1 ədəd toyuq sinəsi
150 qr göbələk
yarım su stəkanı iri döyülmüş qoz
1 xörək qaşığı kərə yağı
kifayət edəcək qədər duz

Üzəri üçün:
1 şorba qaşığı kərə yağı
kifayət edəcək qədər qırmızı bibər,
qatıq
4-5 diş sarımsaq

Aralara sürmək üçün:
yarım kasa maye yağ

Hazırlanması:
Bir qabda un, duz və suyu xəmiri ilə yoğurun.
Üzərinə təmiz bir dəsmal ilə örtərək 15-20 dəqiqə saxlayın.
Xəmirdən qoparıb beş ədəd düşbərə şəklində kündə bükün.
Hər kündəni unlayarak boşqab böyüklüyündə açın.
Aralarını bitki yağ ilə yağlayarak üst -üstə qoyun.
Ən üstdəkindən yağlayın.
Xəmiri incə bir şəkildə açaraq parçalara bölün.
Kəsmiş olduğunuz parçalrın üzərinə içdən bir az qoyaraq boxça kimi bağlayın.
Bağladığınız yeri alta hissəyə qoyaraq yağlı nimçəyə yerləşdirin.
180 dərəcə sobada 30 dəqiqə bişirin.
Sarımsaqlı qatığı hazırlayıb üzərinə tökərək 3-4 dəqiqə daha sobada saxlayın.
Üzərinə sarımsaq əlavə edin

Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, dəqiqə, kifayət, edəcək, yarım, saxlayın, sarımsaq, Üzərinə, üzərinə, sobada, qoyaraq, qaşığı, stəkanı, üstdəkindən, yağlayın, parçalrın, qoyun, yağlayarak, olduğunuz, Xəmiri
BİZİ İZLƏYİN