• Köri souslu toyuq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 524

Tarix : 29-06-2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
1 xörək qaşığı zeytunyağı
acı yaşıl bibər
3 diş döyülmüş sarımsaq
400 qram xırda doğranmış yağsız toyuq əti
2 xörək qaşığı köri
1 xörək qaşığı acı qırmızı bibər
1 kasa xardal dənələri və duz

Üzəri üçün:
yarım kasa qaynadılmış düyü
2 xörək qaşığı təzə keşniş

Hazırlanması:
Tavaya 1 xörək qaşığı zeytunyağını tökün.
Kiçik doğranmış acı yaşıl bibəri və 3 diş döyülmüş sarımsağı əlavə edin.
Orta dərəcəli odda təxminən 10 dəqiqə taxta qaşıqla davamlı çevirərək, qaynadın.
İstiliyi bir az artırdıqdan sonra doğranmış toyuğu əlavə edin.
Bişənə qədər davamlı çevirin.
2 xörək qaşığı köri və bir çimdik acı qırmızı bibəri əlavə edin.
Çox az duz və bir kasa xardal dənələrini əlavə edin.
Bir neçə dəqiqə bişirdikdən sonra qaba qoyun.
Üzərinə qaynadılmış düyü və incə doğranmış təzə keşniş səpərək, süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: doğrayın, qaşığı, əlavə, birlikdə, tavaya, soğan, atəşdə, xörək, kiçik, qovurun, sonra, yarısını, cəfəri, doğranmış, hinduşka, marqarin, bibər, qırmızı, sarımsaq, istiot
BİZİ İZLƏYİN