• Portağallı şokoladlı peçenye resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1 747

Tarix : 7-05-2021, 10:00

Bölmə : Şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
125 qram kərə yağı və ya marqarin
Yarım stəkan toz şəkər
Yarım stəkan nişasta
1 yumurta
2 şorba qaşığı kakao
1 portağal
3 xörək qaşığı portağal suyu
1 paket vanil
1 çay qaşığı qabartma tozu
1,5 - 2 stəkan un (1,5 stəkandan sonra idarə olunur)

Üzəri üçün:
60 qram tünd şokolad və ya südlü şokolad

Hazırlanması:
Bütün maddələri uyğun bir qaba qoyub yumşaq xəmir yoğuraq. 1, 5 stəkandan sonra nəzarətli şəkildə sərt xəmir olmaması üçün idarə olunmalıdır.
Xəmiri yağlı kağıza yuvarlayaq ki, rulon incə olmasın. Çay stəkanı ilə dairələri kəsib, aralıqlarla tavaya düzək.
Gəlin düz 15 dəqiqə 180 dərəcə qızdırılan sobada bişirək.Çərəzləri sərinləmək üçün qoyaq.
Gəlin şokoladımızı ikiqat qazanda əridək və soyudulmuş peçenyeləri daldıraraq və ya üzərinə şokoladı batıraraq bəzəyək.
Portağal qabığını incə kəsib şokolada səpərək dekorasiyanı bitirə bilərsiniz.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN