Tərkibi:2 stəkan un
1.5 stəkan kekun tozu
3 yumurta
1.5 stəkan toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 sup qaşığı bahar çiçəyinin əzilmiş tozu
1 qabartma tozu
2 damla saqqızı
1/2 marqarin
Hazırlanması:Bir qaba unu boşaldıb marqarini otaq istiliyində yumşaldaraq şəkər tozu, saqqız, süd, qabartma tozu və iki yumurta ilə birlikdə mikserdə qarışdırın.
Yağlanmış yumru keks qabına 1 qarışıq qarışımdan tökün.
Qalan yumurtanı çörəyin üzərinə sürüb 150 dərəcə sobada 50 dəqiqə bişirin.
Hakkında: çörəkdə istifadə edilən damla saqqızı Ege bölgəsin sadəcə bəzi bölgələrində yetişən saqqız ağacının öz suyundan əldə edilən təbii saqqızdır. Nadir bölgələrdə yetişdiyi və istehsalı az olduğu üçün olduqca bahalı təbii maddədir.
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, damla, saqqızı, edilən, qabartma, saqqız, təbii, yumurta, şəkər, istifadə, sadəcə, bölgəsin, çörəkdə, Hakkında, sobada, dəqiqə, bişirin, maddədir, bölgələrində