Tərkibi:
Küftələr üçün:
200 qram çəkilmiş mal əti
Rəndələnmiş 1 soğan
Kifayət qədər duz
Yarım çay qaşığı qara bibər
Şorba üçün:
Yarım çay stəkanı yuyulmuş düyü
2 stəkan qatıq
2 xörək qaşığı un
1 yumurta
2-3 cəfəri incə doğranmış cəfəri
6 stəkan su
Kifayət qədər duz
Sous üçün:
1,5 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı quru nanə
Hazırlanması:
Əvvəl hazırladığım dondurucuya atdığım küftələrdən istifadə etdim.
Köftələr üçün maddələr dərin bir qaba qoyulur, yaxşıca yoğrulur və xırda hissələr parçalanaraq ovucunuza yuvarlanır və mərmər ölçülü küftə düzəldilir və un yapışmamaq üçün unla bir qabda və ya boşqabda örtülür.
Yuyulmuş düyüləri tavaya qoyun, üzərinə 1 stəkan su əlavə edin və orta istidə bişirin.
Bişmiş düyünün üzərinə 5 stəkan su əlavə edib qaynadın, küftələri qaynar suya tökün və küftələri orta istidə 10 dəqiqə bişirin.
Qatıq, yumurta ununu dərin bir qaba qoyub çırpın, şorbanın qaynar suyundan iki çömçə əlavə edib qarışdırın və şorbanı davamlı qarışdıraraq qazana əlavə edin.
Yeməkdən sonra duz əlavə edin.
Sous üçün ayrı bir tavaya kərə yağı qoyun, əridin, üzərinə nanə qoyun, şorbaya tökün və sobanı söndürün.
Nuş olsun!