Tərkibi:2 Ədəd soğan
1 Ədəd alma
1 Ədəd kök
2 Yemək qaşığı duru yağ
1 Qəhvə fincanı un
1 Yemək qaşığı cirə
5 Su stəkanı ət suyu
1 Çay qaşığı limon suyu
1/2 dəstə cəfəri
Duz, istiot
Hazırlanması:Soğan, alma və yerkökü soyub kiçik küplər halında doğrayın. Duru yağı soğanla almaynan və yer köküynən 5 dəqiqə qovorun Un və cirə qarışımını əlavə edərək, bir neçə dəqiqə bişirin. Ət sununu əlavə edib, 5 dəqiqə qaynadın. Limon suyu, duz və istiotu əlavə edib 40 dəqiqə bişirin. Blenderdən də keçirmək oar. Axırda cəfəri səpib serviz edin.
Qeyd – Bu şorba şorbası bir çox ölkələrə çox sevilən şorbalardan biridir. By şorbanı hazırlamaq çox da asan olmasa da çəkilən əziyyətə və vaxta dəyər.
Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, qaşığı, əlavə, Yemək, cəfəri, bişirin, səpib, serviz, şorba, şorbası, Axırda, keçirmək, Limon, istiotu, Blenderdən, ölkələrə, sevilən, çəkilən, əziyyətə, vaxta