• Tərəvəzli payız şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 257

Tarix : 6-05-2017, 17:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Toyuq filesi – 200 qr
Qırmızı və yaşıl bibər – hərəsindən 1 ədəd
Baş soğan – 1 ədəd
Pomidor – 1 ədəd
Kök – 1 ədəd
Kartof – 1 ədəd
Badımcan (xırda) – 2 ədəd
Zeytun yağı
Şüyüd, keşniş – ½ hissə
Sarıkök, duz və istiot

Hazırlanması:
Toyuq filesi bişirilir, bulyondan çıxarılıq xırda doğranılır. Kartof xırda doğranılıq və bulyonda bişirilir. Baş soğan da xırda doğranılır, yağda qovrulur, üzərinə xırda doğranılmış kök, bibər, qabığı soyulmuş pomidor, duzlu suda acısı çıxarılmış badımcan əlavə edilib zeytun yağında yağa düşənə qədər qovrulur. Duz, istiot və sarıkök vurulur. Sonda tərvəz qovurması və toyuq filesi bulyona əlavə edilir bir az qaynadılır. Sonda üzərinə xırda doğranılmış göyərti əlavə edilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: xırda, əlavə, filesi, doğranılır, bişirilir, Toyuq, doğranılmış, edilir, Sonda, istiot, üzərinə, qovrulur, soğan, Kartof, bibər, qədər, düşənə, zeytun, badımcan, edilib
BİZİ İZLƏYİN