• Açma puaça resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 494

Tarix : 23-07-2019, 12:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 şorba qaşığı şəkər,
1 su stəkanı duru yağ,
3 su stəkanı ilıq süd,
2 yumurta,
1,5 şirniyyat qaşığı duz,
1 paket maya,
8 su stəkanı un,
1 çay qaşığı çörək otu

Hazırlanması:
Fırını əvvəlcədən 200 dərəcə qədər qızdırın.
İsitmiş olduğunuz fırın sinisinə yağlı kağız sərib bir kənara alın.
Bütün ərzaqlar otaq temperaturunda olmalıdır.
Dərin bir qaba ilıq süd və şəkəri alıb qarışdırın.
Ardından mayanı əlavə edib qarışdırın.
Mayanın qabarması üçün bir az gözləyin.
Mayalı qarışıma duru yağı, yumurtaları (1 dənəsinin sarısını üzərilərinə sürtmək üçün ayırın.) və duzu əlavə edərək qarışdırın.
Unu isə az-az əlavə edərək yoğurmaya başlayın ortalama 8 stəkan qədər un alır.
Yoğurduğunuz xəmir əlinizə yapışacaq halda qulaq məməsi bərkliyində bir xəmir olacaqdır.
Hazırladığınız xəmirin üzərini bir bezlə örtərək mayalanmasını gözləyin.
45 dəqiqəyə yaxın mayalandıqdan sonra xəmiri qozdan iri kündələr halında parçalara ayırın.
Dəzgahınıza bir az un sərpərək, əlinizlə çay nəlbəkisi böyüklüyündə xəmiri açın.
Rulon şəklində sarıyıb , sağını və solunu bükərək aypara şəklinə salın.
Yağlı kağız sərilmiş fırın sinisinə aralıqlarla düzün.
Üzəri üçün ayırdığınız yumurtanı sürtərək və çörək otu və ya küncüt səpərək , əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış fırında 25 -30 dəqiqə bişirin.
Üzəri qızarandan sonra fırından çıxardın.
Bişirdikdən sonra qəhvəaltı sofralarınızda isti halda servis edə biləırsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdırın, sonra, stəkanı, əlavə, qaşığı, kağız, ayırın, sinisinə, edərək, fırın, Üzəri, halda, xəmir, gözləyin, dərəcə, çörək, qədər, əvvəlcədən, xəmiri, bükərək
BİZİ İZLƏYİN