• Ramazan pidersi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 375

Tarix : 27.01.2018, 12:00

Bölmə : Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Günel (bahasun)


Tərkibi:
1 st. iliq süd
1 st. iliq su
1 paket maya
1 x.q. şəkət tozu
1 ç.q. duz
2 x.q. günəbaxan yağı
4-5 st. un

Üstü üçün:
1 c.q. əridilmiş kərə yağı
1 yumurta sarısı
1 x.q. qatıq
1 x.q. su

Əlavə:
1 ç.q. çörək otu
1 ç.q. küncüt

Hazırlanması:
1.Dərin bir qaba maya, şəkər tozu, iliq süd, iliq su əlavə olunur və yaxşı qarışdırılır.
2.Günəbaxan yağı və duz əlavə olunur və qarışdırılır.
3.Yavaş yavaş unu əlavə edirək yumuşaq xəmir yoğurulur.
4.Xəmirin üstünü örtüb 1 saat isti yerdə saxlayırıq. Bir saat sonra üstünü açıb bir daha yoğurmaq lazımdır. Üstü yenə örtülür və 30 dəqiqə saxlanır.
5.Əllərinizi günəbaxan yağı ilə yağlayın və mayalanmış xəmiri 2 yerə bölürək soba listlərinə əllərinizlə yayın. İstəyə görə bəzək edin.
6.Pidenin üstünə sürtmək üçün qarışımı hazırlayın və üstünə yaxın.
7.Çörək otu və küncüt səpin. 15 dəqiqə belə saxlayın, qabda mayalansın.
8.180 dərəcədə isinmiş sobaya qoyun və üstü qızarana kimi bişirin. 20-30 dəqiqə vaxt alır.
9. Hazır pideni dəsmal üstünə qoyub, başka dəsmalla örtün ki soyusun.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, dəqiqə, üstünə, küncüt, qarışdırılır, olunur, günəbaxan, üstünü, qarışımı, səpin, hazırlayın, Çörək, yaxın, sürtmək, İstəyə, yayın, bəzək, Pidenin, əllərinizlə, saxlayın
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica