Tərkibi:Yaşıl fıstıq
Yumurta
Xama
Zəfəran dəmləməsi
1-2 x.q. un
Duz
2 x.q. şəkər tozu
Hazırlanması:Yuxarıda göstərilən qaydada qarışdırın, elə eyni qayda ilə də bişirin. Saxsı qabınız yoxdursa, adi tava götürün, qızdırın. İçinə folqa döşəyin, yağlayın. Qarışığı tökün. Sonra tavanı içinə isti su tökülmüş daha iri tavanın içinə, onu da sobaya yerləşdirin. Hətta sobanın temperaturunu aşağı sala bilərsiniz - su tez qızır.
Fıstıqlı qarışıq çox qızarıb yanmasın deyə üzərinə qaynar suya salınmış ispanaq yarpaqları düzün. Bişəndən sonra kükünü tərs çevirib elə doğrayın. İspanaq altda qalacaq, küküyə də özünəməxsus dad verəcək.
Nuş olsun!
Etiketlər: içinə, qızarıb, qarışıq, yanmasın, üzərinə, qaynar, Fıstıqlı, salınmış, qızır, sobanın, Hətta, temperaturunu, aşağı, bilərsiniz, ispanaq, yarpaqları, qalacaq, altda, küküyə, özünəməxsus