• Fransızsayağı raqu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2767

Tarix : 10.10.2017, 18:00

Bölmə : Qəlyanaltılar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 10-20

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Ragima Eldarova


Tərkibi:
Kərə yağı 50q
Çəkilmiş ət 500q
Soğan 1 baş
Bolqar bibəri 3 ədəd
Pomidor 5 ədəd
Holland pendiri 150q
Qaymaq(30-33% yağlı) 150 ml
Duz
İstiot

Hazırlanması:
İlk öncə soğanı yuyub, tımizlədikdın sonra onu xırda xırda doğrayırıq. Doğradığımız soğanı çəkilmiş ət ilə birləşdirib kərə yağı ilə orta hərarətli alovda qovurmağa başlayırıq. Ət tam bişənə qədər tavanın altını söndürmürük. Daha sonra bibərləri içlikdən təmizləyib, xırda-xırda doğrayırıq. Doğradığımız bibərləri kərə yağı ilə qızardırıq.
İstiyə davamlı qabın dibinə sürtgəcdən keçirilmiş holland pendirin bir hissəsini əlavə edin. Daha sonra uzərinə bişirdiyiniz ətli-soğanlı kütləni və qızartdığınız bibərləri yerləşdirin. 1 ədəd pomidoru doğrayıb, bibərli qatın üzərinə yerləşdirin. Qeyd edək ki, hər bir qatın üzərinə zövqə görə duz və istiot vurulur. Sürtgəcdən keçirilmiş holland pendirin qalan hissəsini qaymaq ilə birləşdirib, sonuncu qatın üzərinə boşaldın. Pomidorları nazik dilimlərə doğrayıb, son olaraq raqunun üzərinə səliqəli şəkildə düzürük. Sobanızı 200 dərəcəyə qədər isidib, 20 dəqiqə ərzində raqunu bişirə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: xırda, üzərinə, bibərləri, qatın, sonra, birləşdirib, doğrayırıq, qədər, Doğradığımız, pendirin, doğrayıb, yerləşdirin, hissəsini, keçirilmiş, holland, soğanı, qalan, Sürtgəcdən, qaymaq, sonuncu
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica