• Şəkəri nizamlayan qidalar

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1634

Tarix : 23.11.2018, 14:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları




Şəkər xəstəsisinizsə, böyük ehtimalla hansı yeməklərin qan şəkərini qaldırdığını, nə vaxt karbohidrat, zülal və lif sərf etməyiniz lazım olduğunu bilirsiniz.

Qan şəkəri səviyyəsini sabit saxlamaq və ya yavaş-yavaş yüksəlməsini təmin etmək üçün məsləhət görülən qidalar, eyni zamanda arıqlamağa da köməkçi kimi artıq çəkiyə səbəb olduğu ürək xəstəlikləri və yüksək təzyiq riskini azaldır.


Bu səbəbdən də, şəkəri azaldan qidalarla tanış olaq:
Şirin kartof: Aşağı qlisemik indeks dəyərinə malik şirin kartof qan şəkərini sabit saxlayan qidalar arasında yer alır. Şirin kartof yeyəndə qanın şəkərini yavaş-yavaş yüksəldir və uzun müddət eyni səviyyədə qalmasını təmin edərək aclıq hissi baş verməsinə mane olur.

Limon və alma sirkəsi: Turşulu limon və alma sirkəsi yüksək karbonatlı xörəklərlə birlikdə işlədiləndə qlisemik göstəricilərinin düşməsinə yardımçı olur.
Darçın: Pis xolesterin kimi tanınan "aşağı sıxlıqlı xolesterin"i salmaq üçün təsirli ədviyyat olan darçın eyni zamanda qanda şəkər miqdarını tarazlaşdırır.
Etiketlər: yavaş, şəkərini, kartof, təmin, xolesterin, sabit, qidalar, sirkəsi, qlisemik, Şirin, yüksək, şəkəri, zamanda, aclıq, edərək, qalmasını, hissi, verməsinə, Limon, şəkər
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN