• Kartoflu börək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 20497

Tarix : 31.05.2014, 15:04

Bölmə : Quru yeməklər, Börəklər

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
1 çay stəkanı maye yağ
1 ədəd yumurta sarısı
1 kibrit qutusu böyüklüyündə holland pendiri
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı kəklik
1 ədəd yumurta ağı
1 çay stəkanı süd
2 çay qaşığı duz
2 çay qaşığı pulbibər
3 ədəd yuxa
4-5 ədəd kartof

Hazırlanması:
Kartofları qaynadıb qabıqlarını soyun. Holland pendiri və kartofları kiçik kublar halında doğrayıb geniş bir qaba əlavə edin. Duz, qara bibər, pulbibər və kəkik əlavə edib qarışdırın. Yuxaları 6 bərabər üçbucaq şəklində kəsin. Yumru kənarlarına kartoflu qarışıqdan yerləşdirin. Qalın bir şəklində sarıyın
Uc qisimləri alta gələcək şəkildə, içi yağlanılmış istiliyə dayanıqlı şüşə nimçəyə düzüb üzərlərinə yumurta sarısı sürtün. Əvvəldən isidilmiş 180 C-dəki sobada qızarana qədər bişirin. İsti və ya ilıq olaraq servis edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: qaşığı, yumurta, stəkanı, pulbibər, əlavə, pendiri, bibər, sarısı, şəklində, istiliyə, gələcək, şəkildə, qisimləri, yağlanılmış, sarıyın, qarışıqdan, dayanıqlı, Qalın, kartoflu, yerləşdirin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN