• Türk mətbəxindən İmam bayıldı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 492

Tarix : 2.05.2018, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Mehriban (azerifoodie)


Tərkibi:
3 badımcan eyni ölçüdə
2-3 iri ətli pomidor
1 soğan
3-4 yemək qaşığı zeytun yağı
1 diş sarımsaq
istəyə görə yarım acı bibər
duz və istiot

Hazırlanması:
1. Badımcanların qabığını zolaq şəklində soymaq, bit tərəfdən ortadan çirtmək ( içlik qoymaq üçün) və tavaya 1 yemək qaşığı töküb , badımcanları ara bir çevirərək, hərtərəfini biraz qızartmaq.
2. Bu zaman başqa tavada xırda doğranmış soğanı qovurmaq, sürtkəcdən keçirilmiş pomidoru, xırda doğranmış sarımsağı və acı bibəri əlavə etmək.
Bunları ara bir qarışdıraraq 5-10 dəqiqə bişirmək. Duz və istiot vurmaq.
Pomidorun suyu yarısınadək çəkilməlidir. Tam qurutmayın.
3. Bu pomidorlu içliyi badımcanların içinə doldurun ( badımcan dolması kimi ). İçliyi doldurmadan əvvəl badımcanları çirtdiyiniz yeri duzlayın.

Tavanın dibində pomidorlu içlikdən biraz saxlayın. Badımcanları tavaya düzün , yarım stakan su əlavə edin və qapağı örtüb 5-7 dəqiqə zəif od üstündə bişirin ki yağa düşsün.

İstəyə görə doğranmış göyərti əlavə edib süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, doğranmış, badımcanları, dəqiqə, biraz, xırda, pomidorlu, istiot, badımcan, tavaya, qaşığı, yarım, yemək, içliyi, badımcanların, içinə, dolması, doldurun, göyərti, çəkilməlidir
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica