• Ətli quru lobya resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 869

Tarix : 8-07-2019, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 yemək qaşığıkərə yağı,
1 yemək qaşığı zeytun yağı,
200 q quşbaşı quzu əti,
500 q qurquru soğan,
1 yemək qaşığı pomidopr tomatı,
1/2 yemək qaşığı bibər tomatı,
3,5 su stəkanı isti su,
1 çay qaşığı duz

Hazırlanması:
Iri soğanları kiçik-kiçik doğrayın.kərə yağını və zeytun yağını tavada qızdırın.
Soğanları quşbaşı doğradığınız ətlə birlikdə tavaya alın.
Quzu ətini soğanlarla birlikdə suyunu çəkənə qədər orta atəşdə rəngi dəyişənə qədər qızardın.
Pomidor tomatını , bibər tomatını, duzu bir gecə əvvəlcədən suda saxladıqdan sonra suyunu süzün və quru lobyanı da əlavə edin.
Ətli quru lobyanın üzərini dörd barmaq keçəcək qədər yəni 3 stəkan yarım isti su əlavə edin və qapağı qapalı halda 30-35 dəqiqə bişirin.
İstifadə etdiyiniz quru lobyanın bişib bişmədiyini yoxladıqdan sonra isti-isti servis edin.
Yeməyin duzunu damaq dadınıza görə ayarladıqdan sonra arzu edərsəniz istiot əlavəsiylə servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: yemək, qaşığı, qədər, sonra, birlikdə, yağını, suyunu, servis, kiçik, lobyanın, əlavə, tomatını, tomatı, zeytun, bibər, quşbaşı, bişirin, dəqiqə, İstifadə, etdiyiniz
BİZİ İZLƏYİN