Tərkibi:4 ədəd orta boy kartof
5 yemək qaşığı kərə yağı
1 diş sarımsaq
1 şirin qaşığı duz
3-4 budaq rozmarin (arzuya görə)
1 çay qaşığı təzə çəkilmiş istiot
Hazırlanması:Kartofların qabığını soyduqdan yaxşı yuyun və kağız dəsmal ilə qurudun.
Sonra bir bıçaq yardımı tam dərinə getmədən tez-tez fasilələrlə kəsin.
Kərə yağını əridərək, sarımsaqları rəndələyin. Daha sonra biberiye ilə qarışdıraraq kartofları bir şüşə soba xonçasına düzün.
Hazırladığını kərə yağlı qarışığı fırçayla kartofların üzərinə sürün. Sonra duz və istiot səpərək 180 dərəcə sobada 20 dəqiqə bişirin.
Çıxardıqdan sonra qalan yağı da üstünə qoyub təkrar 20 dəqiqə sobada bişməyə qoyun.
Mütləq isti isti xidmət edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, dəqiqə, sonra, Sonra, istiot, sobada, qarışığı, yağlı, fırçayla, kartofların, olsun, Hazırladığını, düzün, biberiye, qarışdıraraq, kartofları, xonçasına, üzərinə, sürün, qoyun