• Lülə kabab resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 260 637

Tarix : 30-12-2017, 11:30

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Kabablar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Qoyun əti (qoyunvə mal ətindən qiymə də olar 50:50) 500 qram
Baş soğan - 200 qram
Qoyun quyruğu - 100 qram
Duz, istiot
Sumax
Lavaş

Hazırlanması:
500 qram qiyməyə 200 qram soğan olmalıdır. Bu nisbəti qözləmək lazımdır, əks halda lülə şişdə qalmır. Qiyməni yaxşi qarışdırın, 4-5 saatlıq soyuq yerdə saxlayın.

15-20 dəqiqə əvvəldən qiymə soyuducudan çixarılır və yenə yaxşı qarışdırılır. Qiymə əllə gətirilir və şişin üstünə sarılır. Lüləni sapla da bağlamaq olar. Amma süfrəyə verilməmiş sap açılır. Sap yanmır. Od alovlananda onu əvvəlcədən hazırlanmış duzlu su ilə söndürün.
Sufrəyə lülə lavaşın arasında verilir. Üstünə sumax tökmək də olar.

Nuş olsun!
Etiketlər: soğan, qiymə, Qoyun, bağlamaq, sapla, süfrəyə, Lüləni, verilməmiş, şişin, Qiymə, qarışdırılır, gətirilir, yanmır, üstünə, sarılır, hazırlanmış, Üstünə, verilir, sumax
BİZİ İZLƏYİN