Tərkibi:
150 qr maı əti (yumşaq hissəsi)
180 qr heyva
100 qr soğan
4 x/q bitki yağı
duz zövqə görə
ədviyyatlar zövqə görə
Hazırlanması:
1. Ayva kiçik tikələrə doğranılır.
2. Mal əti doğranılıb yağla isidilmiş tavaya düzülür.
3. Yüngülcə qızardılır.
4. Tavaya ayva əlavə edilir.
5. Tam qızardılır.
6. Yarıxalqa formasında doğranılan soğan əlavə edilir.
7. Duz vurulur.
8. Zövqə görə ədviyyatlar vurulur.
9. Qarışdıraraq 5 dəqiqə qızardılıb boşqaba qoyulur.
10. Göyərti ilə bəzədilir.
11. Və nəhayət ojaxuri mal ətindən ayva ilə hazırdır!
Nuş olsun!
Etiketlər: qızardılır, soğan, vurulur, zövqə, edilir, ədviyyatlar, ojaxuri, əlavə, Zövqə, formasında, Tavaya, Yarıxalqa, Qarışdıraraq, doğranılan, qızardılıb, ətindən, hazırdır, olsun, nəhayət, bəzədilir