• Əcəb sandal resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 146 553

Tarix : 13-09-2015, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
6 dənə orta boy badımcan,
2 dənə orta boy kartof,
1 dənə dolmaliq bibər,
1 dənə pomidor,
6-dənə reyhan,
1 kiçik çay stəkanı su,

Bisirmək üçün:
1 cay stəkanı kərə yagi,
Zövqə görə duz,
İstiot

Hazırlanması:
Yuvarlaq dogranmis kartofları qazanın dibinə düzün.
Üzərinə yarim ay şəklində dogranmis soğanlar əlavə edin.
Soğanlarin üstündən duz və istiot səpin.
Soyulub duzlu suda gözlədilən badımcanları yuvarlaq dograyaraq soğanlarin üstündən düzün.
Badımcanların üstündən duz və istiotu səpin.
Sonra qabıqlari soyulan pomidor və bibəri yarim ay səklində dograyıb ən üstdən düzün.
Onlrın üstündən duz və itiot səpib reyhan yarpaqları əlavə edib ,kərə yagi və su töküb vam odda bisməyə qoyun.
Bu yeməyi heç qaristirmadan bişirmək lazımdır.
Yemək qaynadiqdan 30-40 dəqiqə sonra çəngəllə tərəvəzlərin bişməsini yoxlayın,bişmişdirsə , deməli ,yeməyimiz bişmişdir.
Ocaqdan aldiğinizdan etibarən yeməyiniz yeyilməyə hazirdır.
İstəsəniz qatıq və sarımsaqlı qatıqla da yeyə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: üstündən, sandal, düzün, səpin, stəkanı, əlavə, dogranmis, reyhan, pomidor, yarim, Yemək, sonra, qaynadiqdan, dəqiqə, lazımdır, qoyun, yarpaqları, səpib, itiot, Onlrın
BİZİ İZLƏYİN