• Sobada köbələkli ıspanaqlı qızılbalıq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 223

Tarix : 2-02-2016, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri / Salatlar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 yerli Qızılbalıq
1 kasa göbələk
1 soğan
1 dəstə ispanaq yarpağı
Kaşar pendiri
Duz
İstiot
Zeytun yağı

Üzəri üçün:
2,5 su b. Un
1 yumurta
Duz
Su

Salatı üçün:
Buruq
Roka
Semizot-u
Soya filizi
Pomidor

Hazırlanması:
Qızılbalıq can əti olaraq təmizləyirik. Derisinide çıxarırıq. Kub şəkildə doğrayırıq. Üzəri üçün, unu qarışdırma qabına qoyuruq. Duz səpirik. Bir az su əlavə edib, yumşaq bir xəmir yoğurub sakitləşdiririk. Tərəvəzləri üçün, soğan və göbələyi incə bir şəkildə doğrayırıq.

Duru yağ qoyduğumuz bir tavadan qovururuq. İspanaq yarpaqlarını doğrayıb əlavə edirik. Bir qədər qovurmaya davam edirik. Duz və istiot əlavə edirik. Doğramış olduğumuz balıqları saxsı qablarına bölüşdürürük. Duz və istiot səpirik. Qızardılmış tərəvəzləri balıqların üzərinə qoyuruq. Üstünə rəndələnmiş kaşar pendirini bölüşdürürük. Yoğrulmuş olduğumuz xəmiri blıqlarımızın sayına görə hissələrə bölüb oval şəkildə açırıq. Kənar hissələrini su ilə isladıb kiremtin ilə bağlayırıq. Üzərilərinə qalan xəmirdən şəkillər edə. Yumurtanın sarısını xəmirin üzərinə sürtürük. Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcə sobada bişiririk. Buruq, roka, semizot-u, soya filizi və pomidoru doğrayıb qarışdırma qabına alırıq. Zeytun yağı və duz səpib qarışdırırıq. Bişən balıqları salatı ilə xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: edirik, əlavə, şəkildə, qoyuruq, qabına, doğrayırıq, qarışdırma, doğrayıb, balıqları, bölüşdürürük, olduğumuz, istiot, filizi, üzərinə, səpirik, soğan, Üzəri, Zeytun, Qızılbalıq, Buruq
BİZİ İZLƏYİN