• Soğan dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 23 219

Tarix : 15-06-2014, 02:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Dolmalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Qoyun əti – 163 q
Baş soğan – 178 q
Düyü - 15 q
Qoyun quyruğu – 20 q
Ərinmiş yağ – 20 q
Qatıq – 50 q
Darçın – 0,1 q
İstiot – 0,1 q
Duz

Hazırlanması:
Qiymə bibər dolmasında olduğu kimi hazırlanır. Lakin ona qızardılmış soğan qatılır.
İri baş soğanın özəyi çıxarılıb içərisinə qiymə yerləışdirilir. Qazana yığıb azacıq bulyon əlavə edərək öz buğunda bişirilir.
Süfrəyə verdikdə üstünə xörəyin öz şirəsindən tökülür və yanına darçın qatılmış qatıq qoyulur.

Nuş olsun!
Etiketlər: soğan, Qoyun, buğunda, bişirilir, verdikdə, edərək, Süfrəyə, bulyon, yığıb, azacıq, üstünə, əlavə, şirəsindən, qatıq, qoyulur, olsun, qatılmış, darçın, Qazana, tökülür
BİZİ İZLƏYİN