• Ərikli və badamlı toyuq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 679

Tarix : 1-07-2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
1 toyuğun sinəsi
2 xörək qaşığı zeytunyağı
100 qram quru üzüm (sultani)
1 xörək qaşığı təzə kəklik
1 xörək qaşığı badam ( əzilmiş )
4 xörək qaşığı qovrulmuş və doğranmış badam
8 xörək qaşığı əzilmiş çörək
yarım dəstə doğranmış cəfəri
3 ədəd adaçayı yarpağı
12 ədəd gavalı ( nüvəsiz )
6 ədəd qərənfil
duz , qara bibər
3 su stəkanı cücə əti suyu

Hazırlanması:
Zeytunyağını tavada qızdırın. Cücələrin hər iki tərəfini qızardın.
Tavadan çıxarıb, isti saxlayın.
Doğranmış badamın xaricindəki bütün vəsaitləri (quru üzüm, kəklikotu, adaçayı, cəfəri, əzilmiş çörək, əzilmiş badam, ərik, qərənfil, duz, qara bibər) bir qazanda qarışdırın.
3 su stəkan cücə suyunu əlavə edin.
Yüngül atəşdə 25 dəqiqə qaynadın.
Ətləri , qaynatdığınız qarışığa əlavə edib, 15 dəqiqə daha orta atəşdə qapaqlı olaraq qaynadın.
Ətləri boşqaba qoyun.
Üzərinə sous gəzdirin.
Doğranmış badam səpərək, süfrəyə təqdim edə bilərsiniz.

Qeyd: İstəsəniz qaynadılmış tərəvəzlərlə süfrərə təqdim edə bilərsiniz (balqabaq, kartof, kök, brokoli, və s.)

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, xörək, əzilmiş, badam, adaçayı, doğranmış, qərənfil, cəfəri, bibər, əlavə, Doğranmış, atəşdə, dəqiqə, qaynadın, Ətləri, çörək, təqdim, bilərsiniz, Toyuq, kartof
BİZİ İZLƏYİN