• Şirin kələm dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7909

Tarix : 4.08.2017, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Dolmalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
500 qr ət
8-9 ədəd şabalıd
200 qr kişmiş
8-9 ədəd buxara gavalısı
duz, istiot
şəkər tozu
darçın
sarıkök
yumru düyü
baş soğan
kələm
pomidor

Hazırlanması:
Əvvəlcə ət və soğanı ətçəkən maşından keçirib, üzərinə ədviyyatlar və yumru düyü əlavə edirik və qarışdırırıq. Kələmin bərk hissəsini kəsirik və qaynayan suya qoyuruq. Yarpaqları yumşaldıqca soyub, götürürük. Daha sonra kələmin içərisinə ət, 3-4 ədəd kişmiş, şabalıd və turşu qoyub, bükürük. Bükülmüş dolmaları tavaya qoyuruq, üzərinə pomidor (və ya tomat) , yerdə qalan şabalıd, kişmiş və turşunu da əlavə edib,bişiririk. Ən sonda bişməyinə 10-15 dəq qalmış üzərinə şəkər tozu səpirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: şabalıd, üzərinə, kişmiş, əlavə, yumru, pomidor, şəkər, qoyuruq, qoyub, bükürük, kələmin, götürürük, sonra, Bükülmüş, içərisinə, turşu, tomat, sonda, bişməyinə, qalmış
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN