• Vişnəli keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6 256

Tarix : 4-07-2019, 12:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4 şorba qaşığı marqarin,
20 q vişnə,
4 şorba qaşığı un,
1.5 şorba qaşığı qarğadalı nişastası,
160 q toz şəkər,
½ şirniyyat qaşığı vişnə suyu,
1 çay qaşığı darçın,
1 şirniyyat qaşığı hind qozu,
½ şorba qaşığı təzə limon suyu,
1 çay qaşığı qabartma tozu,

Hazırlanması:
Vişnəli keks üçün bir qaba unu, marqarini, qabartma tozunu və toz şəkərin yarısını qoyaraq qarışdırın.
Başqa bir qabda isə qalan toz şəkərini, qarğadalı nişastasıyla qarışdırın.
Qarışıma darçın, hind qozu , limon suyu və vişnə suyu əlavə edərək çırpın.
Çox vam odda davamlı çırparaq muhalləbi qatılığına gətirin.
Çəyiirdəksiz vişnələri qarışıma əlavə edib soyumağa buraxın.
Vişnəli qarışım soyuyunca, öncədən hazırladığınız unlu karışıma əlavə edin.
Bu iki qarışımı 10 dəqiqə çırpın.
Daha sonra bu qarışımı istədiyiniz bir keksi qəlibi yağladıqdan sonra tökün.
Öncədən 160-170 dərəcə qızdırılmış fırında 30 dəqiqə bişirin.
Soyuq olaraq servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, şorba, əlavə, vişnə, sonra, Vişnəli, qarışımı, qabartma, çırpın, dəqiqə, qarışdırın, şirniyyat, limon, darçın, qarğadalı, Soyuq, servis, olaraq, karışıma, buraxın
BİZİ İZLƏYİN