Tərkibi:Yumurta: 3 ədəd
Şəkər tozu: 1 stəkandan biraz az
Süd: 1 stəkan
Qatıq: 2 qaşıq
Duru yağ: 1 kiçik stəkan
Kenton kakao: 2 yemək qaşığı
Un: 2,5 stəkan su
Kenton vanil: 1 paket
Kenton qabartma tozu: 1 paket
Krem şanti üçün:Süd: 1 stəkan
Krem şanti: 1 paket
Damla şokalad
Rəngli dekorlar
Hazırlanması:Keks üçün şəkər və yumurtaları dərin bir qabda mikserdə çırpırıq. Şəkər tamamiylə əriməlidir. Bunun üçün çəngəm və ya qaşıqla qarışdırmayın.
Şəkər tozu yumurtanın içərisində əridikdən sonra içərisinə qatıq, yağ və süd əlavə edin və mikserlə qarışdırmağa davam edin.
Daha sonra bunlara un, kakao, qabartma tozu və vanil əlavə idin və qarışdırmağa davam edin
Daha sonra kağız cupcakelerin yarısına kimi keks xəmiri ilə doldurun.
Bundan sonra cupcakeleri 180 dərəcə isidlmiş sobada bişirin.
Keklən bişdiyi müddətdə krem şantini hazırlayın. Bunun üçün bir paket krem şantinin içərisinə bir stəkan süd əlavə edin və mikserle qarışdırın.
Kekslər bişdikdən sonra sobadan çıxardın və soyumasını gözləyin.
Soyumuş cupcakelerin üzərini krem şanti, şokalad damlaları və rəngli dekorlarla bəzəyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, stəkan, paket, Kenton, şanti, əlavə, Şəkər, qabartma, şokalad, Bunun, davam, cupcakelerin, qarışdırmağa, içərisinə, vanil, kakao, bişdiyi, Keklən, müddətdə, şantini