Əslində, bu, gavalı piroqudur. Maraqlı tarixçəsi var: deyirlər ki, 1983-cü ildən 1995-ci ilədək ev xanımlarının çoxsaylı xahişilə onun resepti "New York Times" qəzetində dəfələrlə nəşr edilib. Nəhayətdə redaktorun səbri tükənib və resepti sonuncu dəfə bu xahişlə birlikdə dərc edib: "Sonuncu dəfə çap edirik. Daha olmayacaq. Xahiş edirik, resepti kəsib, kağızı laminasiya edin, soyuducunuzun üstündən asın".
Hekayə nə qədər doğrudur, bilmirik, amma bu qədər istək alıbsa, adı da "qəzet" piroqu qalıbsa, yəqin, hələ çoxlarının xoşuna gələcək.
Tərkibi:
Xəmir üçün:1 st. un
2/3 st. şəkər tozu
120 q. kərə yağı
2 yumurta
1 ç.q. qabartma tozu
1 çimdik duz
İç üçün:10-12 ədəd gavalı
2 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. darçın
Hazırlanması:Yumşalmış yağı şəkər tozu ilə çalın.
Duz, bir-bir yumurta əlavə edərək çalın.
Tədricən qabartma tozu ilə qarışdırılmış un əlavə edərək qaşıqla qarışdırın.
Gavalıları ortadan bölün, dənələrini çıxarın.
Sobanı 180 dərəcə qızdırın. 24 sm diametri olan formanı yağlayın, içinə un səpin (silikondursa, lazım deyil). Xəmiri qoyub hamarlayın. Üstünə gavalıları kəsiyi yuxarı olmaqla düzün. Üzərinə darçınla qarışdırılmış şəkər tozu səpin.
25-30 dəqiqə bişirin. Formadan çıxarmadan soyudun.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, resepti, qarışdırılmış, qədər, səpin, edərək, çalın, qabartma, yumurta, əlavə, edirik, gavalı, Gavalıları, qarışdırın, qaşıqla, ortadan, dənələrini, çıxarın, darçınla, dəqiqə