Tərkibi:banan (çox yetişmiş) - 3 dənə
kərə yağı - 100 q
yumurta - 2 dənə
şəkər tozu - 150 q
un - 250 q
qabartma tozu - 1 ç. q.
Hazırlanması:Sobanı 170 dərəcəyə qoyun. Bananları çəngəl ilə əzin. Yağı əridin.
Bananlara yağı və yumurtaları bir-bir əlavə edib qarışdırın. Şəkər tozu əlavə edin. Ələnmiş unu və qabartma tozunu da xəmirə qatıb. Hamar olan kimi qarışdırmağı dayandırın. Xəmiri yağlanmış və un ilə səpələnmiş formaya tökün.
Bir saat ərzində sobada bişirin, amma vaxt daha çox və ya daha az ola bilər: keksin quru olmasını çubuqla yoxlayın. Əgər keksin yuxarısı yanır, amma içi hələ nəmdir, onu parlaq tərəfi yuxarı folqa ilə örtün və hazır olana kimi bişirin. Hazır keksi formada bir qədər soyudun və sonra çıxardın.
Nuş olsun!
Etiketlər: keksin, bişirin, qabartma, əlavə, yoxlayın, yuxarısı, yanır, nəmdir, çubuqla, olmasını, sobada, çıxardın, bilər, sonra, parlaq, tərəfi, Hazır, keksi, formada, qədər