• Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10796

Tarix : 4.01.2017, 21:00

Bölmə : Piroq və Kekslər, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Darya Gahramanova




Tərkibi:
portağal - 1 dənə böyük və ya 2 dənə balaca
qara şokolad - 150 q
kərə yağı - 150 q
yumurta - 4 dənə
şəkər tozu - 100 q
badam (və ya un) - 100 q

Hazırlanması:
Portağal(lar)ı 1,5-2 saat ərzində yumşalana qədər qaynadın, sonra blenderdə əzin. Əgər vaxtınız yoxdursa, apelsinlərin şirəsini çəkmək mümkündür.

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT


Şokoladı və yağı doğrayıb əridin. Bunu ya mikrodalğalı sobada 20 saniyədən bir fasilələr etməklə, ya da su hamamı üsulu ilə (qazın üstündə yerləşən və içində bir qədər qaynayan su olan balaca bir qazanın üstünə qoyulmuş istiyə dayanıqlı qabın içində, su qaba dəyməməlidir) etmək olar.

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT

Yumurta ağlarını sarılarından ayırın. Sarılarını şəkərin yarısı ilə ağaranadək çalın.

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT


Çalınmış sarılara portağal, sonra xırda üyüdülmüş badam (əgər yoxdursa, buğda unu ilə əvəz etmək olar) və yağlı-şokoladlı ləyəni qatın.

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT


Ayrı kasada yumurta ağlarını qalan şəkər tozu ilə çalın, daha ətraflı burada. Aşağıdan yuxarıya doğru hərəkətlə çalınmış ağları ləyənə üç dəfəyə əlavə edin.

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT

Şokoladlı portağallı piroq resepti - FOTO RESEPT


170℃ qızmış sobada 30-40 dəqiqə ərzində bişirin. O zaman çıxardın ki, piroqa batırılmış çöpdə duru xəmir qalmır (amma xəmir qırıntıları qala bilər, çünki piroq bir az nəm olmalıdır). Piroq çatlaya bilər, bu normaldır. Soyuducuda tam soyuyandan sonra süfrəyə verin.

Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, içində, yoxdursa, bilər, ağlarını, sobada, etmək, xəmir, qədər, portağal, yumurta, çalın, balaca, şəkər, badam, ərzində, yuxarıya, dəfəyə, ləyənə, ağları
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN