Tərkibi:2,5 kq alma
1 kq şəkər tozu
su
Hazırlanması:Almaları yuyun, dörd bölün. Cecəsini çıxarmaq lazım deyil (çürüklərini isə mütləq artlayın).
Almaların üzərinə çıxacaq qədər su tökün. Alma həll bişənədək qaynadın.
Durşlaq və cunanın köməyilə almaların şirəsini süzün.
1,5 l şirəyə 1 kq hesabı ilə şəkər tozu əlavə edin. Şərbət qatılığınadək bişirin.
Steril bankalara yığıb bağlayın.
Soyuq yerdə saxlayın. "Bal" soyuyandan sonra jeleyə, yaxud zərif marmelada dönəcək.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, bişirin, Steril, yığıb, qatılığınadək, bankalara, əlavə, süzün, şirəyə, hesabı, bağlayın, Şərbət, yerdə, zərif, marmelada, dönəcək, olsun, yaxud, jeleyə, şirəsini