• Alma balı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 967

Tarix : 5-02-2016, 10:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2,5 kq alma
1 kq şəkər tozu
su

Hazırlanması:
Almaları yuyun, dörd bölün. Cecəsini çıxarmaq lazım deyil (çürüklərini isə mütləq artlayın).

Almaların üzərinə çıxacaq qədər su tökün. Alma həll bişənədək qaynadın.

Durşlaq və cunanın köməyilə almaların şirəsini süzün.

1,5 l şirəyə 1 kq hesabı ilə şəkər tozu əlavə edin. Şərbət qatılığınadək bişirin.

Steril bankalara yığıb bağlayın.

Soyuq yerdə saxlayın. "Bal" soyuyandan sonra jeleyə, yaxud zərif marmelada dönəcək.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, bişirin, Steril, yığıb, qatılığınadək, bankalara, əlavə, süzün, şirəyə, hesabı, bağlayın, Şərbət, yerdə, zərif, marmelada, dönəcək, olsun, yaxud, jeleyə, şirəsini
BİZİ İZLƏYİN