• Kəpənək peçenyelər resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 807

Tarix : 7.07.2018, 20:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Peçenye reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
200 qram un
110 qram kərə yağı (otaq tempraturunda)
50 qram şəkər tozu
1 yumurta
1 xörək qaşığı üyüdülmüş badam
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası

Hazırlanması:
Şəkər tozu və kərə yağını krem halına gələnə qədər mikser ilə qarışdırın. Sonra sıra ilə yumurta, un, üyüdülmüş badam və qarşıdalı nişastasını əlavə edib xəmir halına gələnə kimi qarışdırın. Unlanmış taxtanın üzərində bir neçə saniyə yoğurun. Streçlə büküb 30 dəqiqə soyuducuda saxlayın. Xəmirin üzərini unlayaraq təxminən 3 mm qalınlığında yayın. Kəpənək formasında olan qəlib ilə kəsin. Onları spatulanın köməyi ilə formasını pozmadan listə yerləşdirin. Bişirməmişdən əvvəl 30 dəqiqə də soyuducuda saxlayın. Belə etdikdə peçenyelər formasını daha yaxşı saxlayacaq. Əvvəlcədən qızıdırılmış sobada 180 dərəcədə bişirin. Üstünü bəzəmk üçün isə hazır şəkildə alacağınız rəngli xəmiri yayıb, eyni qəliblər ilə kəsin. Peçenyelərin üzərinə bal və ya krem çəkərək yapışdırın.

Nuş olsun!

Etiketlər: halına, formasını, qarışdırın, saxlayın, dəqiqə, soyuducuda, kəsin, gələnə, qaşığı, yumurta, üyüdülmüş, badam, xörək, yaxşı, köməyi, Əvvəlcədən, saxlayacaq, peçenyelər, əvvəl, listə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica